Оваа мапа е интерактивна!

Зумирај, кликни на маркерите, сочувај ja во своите мапи… Со мапата за планот на патување можете да правите се што правите и со Google maps.

Погледни ја оваа мапа на Google maps »

  • ticketman – почеток на нова недела
  • bluepushpin – застанување од најмалку 12 часа
  • redpushpin – ноќевање кај CouchSurfers
  • daytravel – патување

Бројте ги пријателите, а не километрите

Unity Express те води во 24 земји кои се прикажани на мапата погоре.

Ова неверојатно патување е долго 11.000 километри. Ние ќе застанеме во 14 градови, со преноќување во 8 од нив. Преноќувањето е реализирано во соработка со CouchSurfing заедницата. Како што може да се забележи на мапата, ќе патуваме покрај океани, низ планини, прeку рамници, и ќе се возиме покрај фјордови.

Поради недостаток на железничка инфраструктура и државно ограничување, нема да ги посетиме сите Европски градови. Без оглед на тоа, ние ќе преминеме низ Сасниц, Германија до Трелеборг, Шведска со помош на траект, со целиот воз. После ова, вие ќе имате посетено повеќе места и ќе сретнете повеќе луѓе од просечен европски гулаб. И што е најважно, ќе имате поголемо разбирање за Европа.

Известување: овој план на патување моментално се разгледува од страна на нашите партнери во железничкиот траспорт. За време на тестирањето може да се појават минимални промени доколку временскиот распоред кои ние го избравме е возможен.

Нашиот распоред на кратко

WeekDayDate Night (0:00 - 8:00)Morning (8:00 - 12:00)Afternoon (12:00 - 18:00)Evening (18:00 - 0:00)
 0sat7-jul   Maastricht (NL) 
WEEK 11sun8-jul On board  Malmö (SE)
2mon9-jul Malmö (SE)   
3tue10-jul Malmö (SE)  On board
4wed11-jul On boardOslo (NO)  
5thu12-jul On board   
6fri13-jul On boardFrankfurt (Oder) (DE)  
7sat14-jul On board  Brno (CZ)
WEEK 28sun15-jul Brno (CZ)   
9mon16-jul Brno (CZ)  On board
10tue17-jul On boardDebrecen (HU)  
11wed18-jul On board  Ruse (BG)
12thu19-jul Ruse (BG)   
13fri20-jul On board   
14sat21-jul On boardIstanbul (TR)  
WEEK 315sun22-jul Istanbul (TR)   
16mon23-jul Istanbul (TR)On board  
17tue24-jul On board Thessaloniki (GR) 
18wed25-jul On board  Beograd (RS)
19thu26-jul Beograd (RS)   
20fri27-jul On board   
21sat28-jul On board Padova (IT) 
WEEK 422sun29-jul Padova (IT)   
23mon30-jul Padova (IT) On board 
24tue31-jul On boardLyon (FR) On board
25wed1-aug On boardInnsbruck (AT)  
26thu2-aug On board  Maribor (SI)
27fri3-aug Maribor (SI)   
28sat4-aug Maribor (SI)   
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.
Special thanks to Caro Grafisch Ontwerp, Wouter Buning, Seema and Trinoco Web & Media for helping setting up this website! Without them it couldn't have been this good!